נעים להכיר
שמי אליה צור ואני נטורופתית, ספורטרפיסטית ומאמנת כושר.
בקליניקה שלי, הממוקמת בגינדי-TLV, אני מלווה תהליכי שינוי אורח חיים המתמקדים בשינוי הרגלי האכילה, בירידה
במשקל, בהעלאת מסת השריר ובחיטוב הגוף.
אני מאמינה שאין דבר כזה "שינוי כאן ועכשיו". לרדת במשקל מהר זו לא בעיה. הבעיה היא לשמור על התוצאות לאורך
זמן ולסגל אורח חיים בריא ומאוזן. כדי לעשות זאת, חשוב להיכנס לתהליך הדרגתי המלווה באופן מקצועי והוליסטי.
בקליניקה שלי תקבלו ליווי וייעוץ בתחומי הנטורופתיה והספורט ותלמדו כיצד להתאים את התזונה והאימונים שלכם
לאורח החיים שלכם. הליווי אפשרי גם און ליין.
אני מזמינה אתכם להצטרף אליי ולקבל את כל הכלים על מנת לבחור סוף סוף בשינוי שתמיד חלמתם עליו.
לבחור באורח חיים בריא, בלי דיאטות ובלי סבל, זה אפשרי?
נסו לתאר לעצמכם מצב בו אתם חיים באופן מאוזן, מקפידים על פעילות גופנית, על מזון טעים ומזין באופן מאוזן ומרגישים טוב עם עצמכם ונראים מצוין. זה דימוי שעשוי להיראות לכם אולי רחוק מהמציאות, אך האמת היא שהוא ממש אפשרי להשגה. איך? הכל תלוי בשינוי הגישה לאוכל, לגוף ולעצמך.
השיטה בה אני עובדת כוללת עבודה נכונה בשלושה תחומים – שינוי הרגלי האכילה, פעילות גופנית מתאימה ונטורופתיה. השילוב בין שלושתם מאפשר לעבור שינוי משמעותי בגוף ובנפש, לשנות תפיסות ולהגיע למצב מאוזן שמחזיק מעמד, בלי צורך בהתעללות עצמית ובסבל גופני ונפשי.


הכל מתחיל באהבה עצמית
נכון, זה אולי נשמע קצת היפי, אבל מה רע באהבה עצמית? אם תחשבו על כך, רוב הדיאטות הקיימות היום בשוק מבוססות על הימנעות. הימנעות מאכילה בשעות מסוימות, הימנעות ממאכלים מסוימים ועוד. דיאטה, על פי רוב האנשים, משמעותה "להחזיק את עצמך קצר" ולא להתפתות לשלל הפיתויים שקיימים בעולם. מצד אחד, ברור שיש בזה משהו. אם נתפתה לכל המבורגר עסיסי, עוגה מדהימה, גלידה בטעם חדש שמציעים לנו, לא נצא מזה. ומצד שני, אולי המפתח כאן הוא לא בהימנעות, אלא בשינוי יסודי של משהו בתפיסה שלנו לגבי אכילה ומזון ולגבי עצמנו. לא מתוך שנאה לעצמנו ולגופנו אלא מתוך אהבה עצמית ורצון להיות טובים יותר לעצמנו.
הכירו את דפוסי האכילה הרגשית שלכם
אפתח בהצהרה: אני לא נגד הנאה מאוכל ולא נגד אוכל מושחת וטעים. להיפך, אני מאמינה שכשמסגלים אורח חיים מאוזן ובריא, אפשר ואפילו רצוי ליהנות מדי פעם מאוכל עתיר קלוריות. הבעיה מתחילה במקום שבו האוכל ממלא עבורנו צרכים שממש לא קשורים לאוכל. הרבה מהאנשים שיצא לי לאמן אוכלים כשהם שמחים, כשהם עצובים, כשהם משועממים ועוד. אכילה מסוג כזה נקראת אכילה רגשית וכדי להתמודד איתה, הדבר האחרון שצריך זה לכעוס על עצמכם ולהעניש את עצמכם.




מה כן יכול לעזור?
ראשית, מודעות עצמית. לא תאמינו כמה הרגלי האכילה שלכם הם ברובם אינם מודעים. המודעות חשובה כי ברגע שהיא קיימת, אפשר להתבונן בהחלטות שלכם ולבחור אחרת. המודעות להרגלי האכילה שלכם היא שלב משמעותי בשינוי.
לסיכום: ללמוד "ליפול" נכון
הבעיה בשלל הדיאטות הטרנדיות של ימינו, מעבר לעובדה שהן מבוססות על הימנעות ושנאה עצמית, היא שמאוד קשה להתמיד בהן לאורך זמן. בדרך כלל הן מסובכות (שעות אכילה לא שגרתיות, חוסר גמישות, תפריט מורכב וכו') ובמרבית המקרים מי שמנסים לעמוד בהן מראים מוטיבציה גבוה, עד לנפילה.
מספיק ש"נפלתם" פעם אחת וזה דבר שבפני עצמו פוגע במוטיבציה ויכול להרוס את הדיאטה כולה (גם את הדימוי העצמי). הפסיכולוגיה מאחורי זה אומרת – התמדתי עד עכשיו, החזקתי ומנעתי מעצמי ועכשיו "הגזמתי" והמשמעות של זה היא שהלכה הדיאטה. ואם הלכה הדיאטה, אז הלכה גם המוטיבציה ומה זה כבר משנה אם אוכל עוד שניים-שלושה (חמישה) משולשי פיצה. אצלי תלמדו שנפילות קורות ושהחוכמה היא לשנות את החשיבה, כך שהנפילות הללו לא ישברו אתכם. נפלתם? לא נורא. נערו מעצמכם את הפירורים של העוגה, סלחו לעצמכם, והמשיכו בדרככם החדשה והטובה.